Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteti konkurentnosti

Još jedna američka savezna država protiv Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maryland je u petak postao posljednji u nizu američkih saveznih država koje su podigle tužbu protiv izmijenjene migrantske uredbe predsjednika Donalda Trumpa. Maryland će se tako prikjučiti Washingtonu i Havajima, a tužbe su najavile i države Oregon i Minnesota.

"Vlada ustraje na politici koja je nehumana i neustavna, a istovremeno nas umjesto sigurnijima čini manje sigurnima", priopćio je državni odvjetnik Marylanda Brian Frosh.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Dodao je da će zabrana ulaska u SAD državljanima šest muslimanskih zemalja naštetiti konkurentnosti Marylanda, jer ondje neće dolaziti znanstvenici, stručnjaci i inženjeri iz tih država.

Nova Trumpova uredba, koja bi u srijedu trebala stupiti na snagu, zamijenjuje onu od 27. siječnja koja je izazvala kaos i prosvjede u zračnim lukama i osporavana je u više od 20 tužbi diljem zemlje.

Savezni sudac iz Seattlea je prvu uredbu privremeno obustavio, a tu odluku je podržao prizivni sud u San Franciscu.

Nova naredba je uža i zadržava 90-dnevnu zabranu putovanja u SAD za građane Irana, Libije, Sirije, Somalije, Sudana i Jemena, ali isključuje Irak.

Ograničenja se odnose samo na nove tražitelje vize i uklonjena je neograničena zabrana ulaska u SAD za sve izbjeglice iz Sirije.

Pravni stručnjaci kažu kako će osporavanje na sudu sada biti puno teže, jer izmjene daju izuzeće većem broju ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene