Zlostavljanje djeteta, ilustracija (Foto: Getty images)
Zlostavljanje djeteta, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

Trinaestogodišnjeg dječaka s Downovim sindromom iz Južne Afrike silovao je službenik škole za osobe s posebnim potrebama. Policija istražuje slučaj, no zasad nitko nije uhićen.


Napad se dogodio 5. kolovoza u učionici škole u East Randu pored Johannesburga, a slučaj je policiji i nadležnima u školi prijavila dječakova majka, koja je primijetila njegovo čudno ponašanje, čudan miris te otkrila tragove seksualnog zlostavljanja.

Dječak je rekao da mu je zlostavljač zaprijetio da će ga ubiti ako bilo što kaže majci, prenosi Sowetan Live.

Identitet dječaka, njegovog napadača i škole nisu objavljeni, a istraga oko tog slučaja je u tijeku.

Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Podignuta optužnica: Majka seksualno zlostavljala sina od njegove sedme godine

Šišakoviću smanjili kaznu (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Vrhovni sud ublažio kaznu Damiru Šišakoviću za zlostavljanje maloljetnice

Sve je počelo tako što je dječakova majka došla po njega pred školu, no on nije bio na dogovorenom mjestu. Zajedno s još dva nastavnika sat je vremena tražila sina, dok nisu svo troje naišli upravo na muškarca kojeg se sumnjiči da ga je zlostavljao.

On im je rekao kako dječak vjerojatno spava u jednoj od učionica te im se i sam pridružio u potrazi.

Nakon što su pronašli dječaka i po dolasku kući, njegova majka bila je zabrinuta jer se on ponašao čudnije od uobičajenog te je primijetila i da je plakao.

Krenula ga je pregledavati, a kad je pregledala njegovo donje rublje ostala je šokirana i prestravljena. Tad je i sam dječak progovorio o svemu te joj rekao da ga je muškarac seksualno zlostavljao.

Osumnjičeni za silovanje dječaka suspendiran je iz te škole do dovršetka istrage.