Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očajna kazna

Drogiran vozio i gledao u TikTok: Udario u majku i kćer, izgorjele su u plamenu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka i kći izgorjele su u požaru automobila koji je nastao nakon prometne nesreće koju je skrivio 28-godišnjak pod utjecajem droge. Istraga je otkrila da je bio na TikToku.

Majka i kći izgorjele su u požaru u Bedfordshireu koji je buknuo nakon što se u njih zabio 28-godišnji vozač kombija jer nije pazio na promet, već se zabavljao na TikToku, a policija je otkrila da je bio i drogiran.

Emma van der Avoird (55) vozila je svoju kćer Khianu (16) u školu. Na cesti su uočile Lukea Flanagana i usporile, a on je kombijem udario u njihov auto i potom je buknuo požar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Želio halucinirati Novi opasni TikTok izazov! Dječak preminuo od predoziranja poznatim lijekom za alergije

Pokušao je izvući žrtve iz gorućeg automobila, ali im nije uspio pomoći. Majka i kći su izgorjele, a vozač kombija zadobio je opekline lica.

Policijska je istraga otkrila da je vozač u trenutku sudara u sebi imao kokain u tri puta većoj količini negoli je to dopušteno, a analiza podataka na mobitelu pokazala je da je tada koristio TikTok.

Iako je Flanagan rekao policiji da je mobitel bio na stalku i puštao glazbu, a da je pažnju s ceste skrenuo jer mu je nešto palo na pod kombija, kasnije je priznao krivnju, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Droga koju je kod 48-godišnjaka pronašla šibenska policija - 3 Na tri lokacije Zaustavila ga policija pa uočila sumnjive paketiće: Pretragom našli kilograme droge

"Utjecaj Emmine i Khianine smrti znatno je pogoršan načinom na koji su umrle. Bile su na putu do škole kao i obično, mirovale u prometu. Iskreno, nikada se neću pomiriti s tim ili činjenicom da su njihovi životi završili tako nepotrebno", kazala je Emmina sestra na sudu.

Emmina je sestra zahvalila 28-godišnjaku što ih je pokušao spasiti, ali to ne mijenja ono što se dogodilo: "Nadam se da će pronaći način da živi s onim što je učinio, jer znam koliko mi je i dalje teško."

Slučaj se dogodio u studenom 2021. godine, na posljednjem je ročištu u ponedjeljak 28-godišnjak osuđen na pet godina i sedam mjeseci zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene