Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučan i bolan

Kaos u školi u susjedstvu: Osmero djece ozlijeđeno u opasnom izazovu "krvavi novac" s TikToka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osmero učenika osnovne škole u Tesliću u BiH ozlijedilo se u jednom od izazova koji su pronašli na društvenoj mreži TikTok.

Osmero učenika osmog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Tesliću ozlijeđeno je u izazovu koji su pronašli na TikToku.

Izazov pod nazivom "krvavi novac" od djece zahtijeva da između prstiju na šakama stavljaju kovanice kako bi se vidjelo tko će najduže izdržati pritisak.

O tome koliko je izazov mučan i bolan svjedoči i videosnimka grupe mladih ljudi iz Njemačke koji između prstiju nabijaju kovanice i stvaraju si rane na rukama iz kojih vrlo brzo počinje kapati krv, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dječja pravobraniteljica upozorava Prijava za nasilje među djecom ima sve više, no koliko u njima ima istine? ''Neki roditelji pišu ružne komentare o drugoj djeci''

Učenici iz Teslića upućeni su na savjetodavni rad s pedagogom. "Cilj nije samo kazna za te učenike, već da oni shvate što je za njih ispravno, a što ne", kazao je ravnatelj škole Aleksandar Ristić.

Zabrinjavajući rezultati istraživanja

Upozorio je na fizičko nasilje na internetu i društvenim mrežama te na činjenicu kako je u školi provedeno istraživanje čiji su rezultati zabrinjavajući - 76 posto učenika viših razreda ima profil na TikToku i sudjelovalo je barem u jednom od izazova, piše Srpska.info.

Ristić upozorava i na omiljenu platformu YouTube koja nije namijenjena djeci, a koju koristi više od 90 posto učenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan slučaj Djevojčicu od 13 godina mučili nekoliko sati: Tukli je, polijevali, palili joj kosu i sve snimali

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović smatra da postoji problem u definiranju oblika vršnjačkog nasilja.

"Vršnjačko nasilje nije samo gledanje poprijeko, povlačenje za kosu, gurkanje, a najviše toga ima", rekao je i dodao kako je u posljednje dvije godine uočen trend povećanja broja slučajeva nasilja povezanog s internetom.

Tome je doprinijelo i vrijeme izolacije tijekom epidemije COVID-a jer su "djeca izgubila naviku druženja i međusobnog pomaganja".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene