Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor u Beogradu

Majka dječaka masovnog ubojice opisala svog sina: "Boležljiv je i pametan..." Otkrila i kakav je bio na dan masakra

Uhićenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi - 2
Uhićenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi - 2 Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Majka dječaka koji je u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara ubio devet učenika i zaštitara policiji je detaljno govorila o njegovu djetinjstvu, kao i o danima prije masakra.

Progovorila je majka dječaka koji je počinio nezapamćenu tragediju u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, kada je ubio devetero učenika i zaštitara.

Opisala je svoga sina kao boležljivog i pametnog. Istaknula je kako joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao učiniti takav užasni čin.

Dječak je pet dana prije masovnog ubojstva bio s prijateljem i njegovom majkom izvan grada prvog svibnja, a onda su se vratili u Beograd.

Majka je kazala da se dječak vratio s prijateljem i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i kći bili u drugom vozilu. Dječak je, dodaje, došao kući sat vremena prije njih, a kada je stigao ostatak obitelji, on se tuširao.

Tvrdi da nije primijetila nikakve promjene u njegovu ponašanju, rekao je sugovornik za Blic i dodao da idući dan dječak i njegova sestra nisu išli u školu, već baki i djedu.

"Majka se sjeća da je dječak u jednom trenutku otišao do trgovine kupiti namirnice, ali ni tog dana nije vidjela ništa čudno u njegovu ponašanju. Navodno je pričao s roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju", dodao je.

Na dan masovnog ubojstva majka je djeci napravila doručak i probudila ih. Kaže da ni tada nije primijetila ništa čudno kod dječaka, osim da je bio malo usporen prilikom doručka i spremanja za školu.

"Dječak je majci navodno rekao da ne brine jer nastavnica zna kasniti. Majka tvrdi da je zatim otišla odvesti kćer u školu, a dječak je ostao kod kuće i sam se spremao", navodi izvor.

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 6 stravična ubojstva Oglasila se obitelj dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj školi

Mislila da je sin ozlijeđen

Sat vremena kasnije dogodilo se masovno ubojstvo u školi. Majka je mislila da joj je sin ozlijeđen i otišla do škole. Tada je saznala da je njezin sin taj koji je pucao.

"Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško povjerovati da je njezin sin to učinio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo na to. Istaknula je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima", opisuje izvor.

Opisala je svog sina kao dijete sa širokim interesima. Nije bio impulzivan ni energičan, bio je radoznao i volio je zagrljaje. Tijekom posljednjih je godina nezadovoljstvo pokazivao plačem, a bio je bliži s majkom nego s ocem. Od rođenja je o djeci brinula i dadilja, koja se nikad nije požalila na njega.

Uhićenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi - 2 Poruka pred školom u Beogradu (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Početkom godine počeo se osamljivati u svojoj sobi. Nije zaključavao vrata, no želio je da sestra izađe iz sobe. U kupaonici se počeo zaključavati, a bilo je i svađa zbog nepospremljene sobe ili neizvršenja školskih obaveza.

"Majka je ispričala da je dječaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i računalo. Ukazala je i da ga nije tukla, osim možda nekada kad je bio manji. Istaknula je da dječak već duže vrijeme nije uključivao računalo, koje je za vrijeme korone koristio za igranje igrica s prijateljima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Na mobitelu je koristio aplikacije Instagram, Snapchat, YouTube i TikTok, a majka mu je ranije davala telefon", rekao je izvor Blica upoznat sa slučajem.

U drugom polugodištu znao je dobiti lošiju ocjenu i bio je manje zainteresiran, no majci je tada rekao da je sve pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Sve se ispituje Istražuje se streljana u kojoj je dječak vježbao pucanje: Oglasio se vlasnik s jednom pričom, ali snimke navodno tvrde drugačije

Djeca su bila ljubomorna?

Ispričala je o jednom događaju koji se dogodio u šestom razredu, kad ga neki prijatelji nisu pozvali na rođendan. Majci je tada razrednica rekla da misli da su druga djeca ljubomorna na njega jer je bio bolji učenik.

U tom periodu dječak je zatražio da promijeni smjenu kada krene u sedmi razred.

Uhićenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi - 2 Poruke pred školom u Beogradu - 12 (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Nakon jezičnog kampa u Francuskoj družio se s djevojčicama, a razrednica je poslala poruku majci u kojoj joj čestita i govori da su joj djeca predivna. Osvrnula se i na to da ga je otac vodio u streljanu i učio pucati. Smatrao je, kaže majka, da ga treba upoznati s opasnostima oružja jer je i sam u mladosti imao negativno iskustvo.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Dodatne traume Majka učenice zgrožena: "Rekli su im - u redu je da osjećate krivnju što ste preživjeli, vi ćete slaviti 18. rođendane, druga djeca neće"

"Majka tvrdi da nije bila suglasna da dječak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljanje svog supruga kao oca i njegovu dobru namjeru. Suprug je, kako kaže, htio sinu ukazati na opasnost od oružja, a istovremeno mu pokazati kako ono funkcionira, baš iz razloga kako mu oružje ne bi bilo izazovno", ispričala je majka i dodala da je čula kako su u streljani bila i druga djeca.

Na početku i na kraju svog iskaza policiji majka je rekla da je skrhana od boli zbog stradale djece i zaštitara, a vjeruje da se i dječakov otac isto tako osjeća, dok je obiteljima ubijenih iskazala sućut.

Tužiteljstvo će u nastavku istrage pokušati otkriti je to što je rekla majka dječaka ubojice istina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene