Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8.9 milijuna posljetitelja

Louvre najposjećeniji muzej u svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pariški Louvre bio je prošle godine najposjećeniji muzej u svijetu, objavio je časopis Art Review.

Louvre je lani posjetilo gotovo 8,9 milijuna ljudi, što je pet posto više nego 2010. godine, piše časopis Art Review.

Na drugom je mjestu njujorški Metropolitan sa šest milijuna posjetitelja. Od trećeg do petog mjesta na listi nalaze se londonski muzeji, Britanski muzej (British Museum) s 5.85, Nacionalna galerija s 5,25 i Tate Modern s 4,8 milijuna posjetitelja.

Louvre se nalazi na prvom mjestu svake godine od 2007., kada je Art Review počeo objavljivati listu. Zamjenik glavnog urednika lista Javier Pes kaže da nije nikakva tajna zašto je slavni francuski muzej svake godine najpopularniji. 'Između ostalih umjetničkih blaga, on je dom Mona Lise', rekao je.

U prvih deset muzeja još se nalaze Nacionalna umjetnička galerija u Washingtonu, Nacionalni muzej u Taipeiju, Centar Pompidou u Parizu, Nacionalni korejski muzej u Seulu i pariški Muzej D'Orsay.

Broj posjetitelja u svjetskim muzejima općenito je bio u porastu prošle godine, navodi Art Review. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju" Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene