Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarcima s različitim seksualnim problemima, koji ih ometaju u ostvarivanju normalne veze, pomažu psihoterapeuti koji – spavaju s njima.


U Velikoj Britaniji, ali i diljem Europe, rade psihoterapeuti koji su pacijentima 'seksualni nadomjestak'. I to itekako papreno naplaćuju. Paket od devet terapija košta više od 30 tisuća kuna. Pacijenti su svih dobnih skupina, a najčešće ih muče erektilna disfunkcija ili preuranjena ejakulacija.

Vezani članci Vladimir Putin Bitanski ministar obrane: ''Putin je slika fašizma od prije 77 godina, za njega ovo ne može biti Dan pobjede'' Krpelj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Liječnici upozoravaju na širenje "lajmske bolesti": Širi se ugrizom krpelja, simptomi nalikuju na gripu

Pomoć traže svi - odvjetnici, obični radnici ili studenti. Oženjeni i neoženjeni. Na terapiji se, pišu na stranicama International Professional Surrogates Association, radi na opuštanju, efektivnoj komunikaciji s pacijentom, senzualnom i seksualnom diranju te poboljšanju socijalnih vještina. Ponekad sve završi i seksualnim odnosom. Terapija pomaže, kažu na svojoj stranici, tako što su pacijenti opušteniji, ugodnije se osjećaju i psihički i fizički. 'Ovakva terapija ne rješava osnovne emocionalne poteškoće. Seksualna zamjena vas može naučiti seksualnosti, ali ne i kako voljeti ili kako zadržati voljenu osobu', rekao je za Daily Mail dr. Michael Mantell.

Terapija potječe još iz 50-tih godina. William Masters i Virginia Johnson su 11 godina radili na studiji koja je obuhvaćala 510 vjenčanih parova, 54 samca, i 3 djevojke bez partnera. Odabrali su i 54 žene koje su dobrovoljno sudjelovale u istraživanju kao privremene seksualne zamjene. Na kraju su razvili dvotjedni program za koji tvrde, piše Daily Mail, da je 80% učinkovit. 'Za pacijente ovakva terapija može biti zeznuta jer se oni emotivno povežu sa sa terapeutkinjom što može otežati pronalazak stvarne partnerice', upozoravao psiholog dr. Mantell za Daily Mail.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju