Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne daju vođu

Libijski režim: Gadafi ne ide nikud s vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim izjavio je navečer da je režim odbio svaku raspravu o odlasku pukovnika Moamera Gadafija, odbacivši ponudu Turske koja je ponudila jamstva za njegov mogući egzil.

'Mi odbacujemo bilo kakav dijalog o odlasku čelnika Moamera Gadafija', rekao je Ibrahim na konferenciji za tisak. 'Nitko nema pravo tražiti da nas napusti vođa. Nitko ne može doći ovdje s planom koji uključuje odlazak vođe' ponovio je glasnogovornik. Prema riječima Ibrahima, takav prijedlog je 'nemoralan, nezakonit i nema smisla'.

Turska je ponudila 'jamstva' da pukovnik Gadafi napusti Libiju, rekao je u petak turski premijer Tayyip Erdogan. Glasnogovornik Ibrahim je također rekao da libijske vlade održava 'potpunu kontrolu' nad regijom od Adžabije do tuniske granice.

On je negirao da su pobunjenici napredovali protiv vladinih snaga, priznajući sukob koji se dogodio zapadno od grada Zavije, 40 km zapadno od Tripolija, ali je umanjujući njegov značaj, rekavši da se radi o 'džepovima otpora' s najviše stotinjak pobunjenika, koje je vojska ubila ili zarobila ili pregovara o predaji. Izvori pobunjenika ranije su objavili da borbe nastavljaju u subotu i nedjelju u Zavijii. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do kraja dana Gadafijevo tijelo bit će pokopano brzo i u tajnosti Slika nije dostupna Vikao je 'Ne pucajte!', pogođen je u glavu Gadafi ubijen u rodnom Sirtu: 'Nije bilo naredbe, slučajno je poginuo u borbi'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene