Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Led potukao Canberru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neuobičajena ljetna tuča za sobom je ostavila led u mnogim dijelovima australskog glavnog grada Canberre, primoravši zbog nastalih šteta neke tvrtke i državne institucije na prekid radnog dana.

Krajem ljeta u Canberri nisu rijetke grmljavinske oluje, ali je oluja s tučom neuobičajena pojava nakon koje je glavni grad nalikovao snijegom okovanim gradovima u SAD-u, čemu su pridonijele i ralice koje su s prometnica uklanjale led.

Pročitajte i ovo Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

U poslovnom središtu Canberre sloj leda bio je mjestimično debeo čak jedan metar, uzrokovavši poplave i nanijevši štetu na više od 60 zgrada obližnjeg kompleksa australskog Nacionalnog sveučilišta i glavnog trgovačkog središta, zbog čega su zatvoreni do kraja dana.

'Ne sjećam se kad smo zadnji put imali takvu tuču da se led nakupio u tolikim količinama', izjavio je Owen Offler iz australskog Meteorološkog ureda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene