Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Le Pen nazvao napade 11. rujna 'incidentom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristički napadi na New York i Washington, u kojima je 11. rujna 2001. poginulo gotovo 3000 ljudi, bili su samo "incident", izjavio je francuski političar krajnje desnice Jean-Marie Le Pen u razgovoru za dnevnik Croix.

"Pa svakog je mjeseca u Iraku 3000 mrtvih, a to je, uostalom, mnogo manje nego u bombardiranjima Marseillea ili Dresdena na kraju Drugog svjetskog rata, što su također bili terorstički čini jer su mete bili civili", rekao je vođa stranke Nacionalnog fronta, poznat po kontroverznim izjavama.

Pročitajte i ovo Europski parlament Politička scena EU-a Desničarski val prijeti promjenama u Europskom parlamentu: Hoće li krajnja desnica preuzeti kontrolu nad političkim smjerom EU-a? Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima

U rujnu 1987. izjavio je kako su nacističke plinske komore bile "događaj od manje važnosti u povijesti 2. svjetskog rata", za što je bio kažnjen s 200 tisuća dolara.

Le Pen (78) će se kandidirati na predsjedničkim izborima koji će se održati u travnju, a u anketama dobiva oko 14 posto glasova birača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene