Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristički napadi na New York i Washington, u kojima je 11. rujna 2001. poginulo gotovo 3000 ljudi, bili su samo "incident", izjavio je francuski političar krajnje desnice Jean-Marie Le Pen u razgovoru za dnevnik Croix.


"Pa svakog je mjeseca u Iraku 3000 mrtvih, a to je, uostalom, mnogo manje nego u bombardiranjima Marseillea ili Dresdena na kraju Drugog svjetskog rata, što su također bili terorstički čini jer su mete bili civili", rekao je vođa stranke Nacionalnog fronta, poznat po kontroverznim izjavama.

Vezani članci Njemačka ekstremna desnica (Foto: AFP) Njemačka ekstremna desnica pokrenula akciju protiv lijevih stranaka i medija zbog širenja mržnje prema domoljubima Paweł Adamowicz (Foto: Simon Krawczyk / AFP) Preminuo gradonačelnik Gdanjska, koji je izboden nožem na dobrotvornom skupu

U rujnu 1987. izjavio je kako su nacističke plinske komore bile "događaj od manje važnosti u povijesti 2. svjetskog rata", za što je bio kažnjen s 200 tisuća dolara.

Le Pen (78) će se kandidirati na predsjedničkim izborima koji će se održati u travnju, a u anketama dobiva oko 14 posto glasova birača.