Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivi zločin

Lažni taksist nosio improviziranu opremu za silovanje i napastovao žene: Uhićen je zahvaljujući jednoj hrabroj žrtvi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Lažni Uber vozač koji je noću tražio ranjive žene noseći improviziranu opremu za silovanje koja je sadržavala Viagru, rukavice od lateksa, suzavac, palicu i masku za lice, osuđen je na 23 godine zatvora.

Seksualni predator Graham Head noćima se vozio ulicama Brigtona u svom srebrnom Mercedesu glumeći da je vozač Ubera u potrazi za žrtvama.

Odgovoran je za niz zastrašujućih napada, ali je konačno uhićen dok se vozio po gradu s maskom za lice nakon što je jedna od njegovih žrtava zapamtila dio njegovih registarskih oznaka.

Detektivi koji su uhitili Heada pronašli su razne predmete u njegovom automobilu koje su opisali kao improviziranu opreu za silovanje, a uključuju Viagru, rukavice od lateksa, masku za lice i vrat, ulje za bebe, suzavac i palicu. Sa sobom je također nosio lažne vizit karte na kojima je pisalo da je taksist.

Jedna tinejdžerka svjedočila je da ju je Head odvukao u grmlje u ranim jutarnjim satima 19. kolovoza. Pokušao ju je silovati, ali je pobjegao kad joj je zazvonio telefon, prenio je Daily Mail.

Pročitajte i ovo Makarska: Ilustracija - 1 Uhićen na granici Gost u Makarskoj silovao sobaricu: Jednom rukom držao ju je za rame, a drugom skinuo hlače i tjerao da ga oralno zadovolji

Pročitajte i ovo Tijekom suđenja Osuđen na smrt VIDEO Monstrum koji je silovao i ubio djevojčicu i dadilju tijekom suđenja nokautirao odvjetnika: Režao na suca i pokazivao što je napisao na zubima

Dana 18. studenog, žena u svojim 20-ima prijavila je da se probudila u vozilu za koje je vjerovala da je taksi i zatekla muškarca koji ju je seksualno napastvovao. Uspjela je pobjeći nakon što je Heada udarila nogom u prepone.

Nazvala je policiju oko 3.10 ujutro i uspjela se sjetiti tri znamenke njegove registarske pločice. Sudac Jeremy Gold pohvalio je zbog njezine prisebnosti u tom traumatičnom trenutku. "Da nije bilo nje, on ne bi bio uhićen i mi danas ne bismo bili tu gdje jesmo", rekao je.

Muškarac je zatvoren nakon što ga je porota osudila za otmicu, pokušaj silovanja i seksualni napad, a policija strahuje da ima još žrtava koje ga nisu prijavile.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene