Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani pomažu

Teška i potresna situacija u Slavoniji: "Jedna je baka iz novčanika vadila četiri eura..."

Aktualno Galerija Štete od nevremena u Slavoniji - 1 Štete od nevremena u Slavoniji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena u Slavoniji - 2 Štete od nevremena u Slavoniji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena u Slavoniji - 3 Štete od nevremena u Slavoniji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena u Slavoniji - 4 Štete od nevremena u Slavoniji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štete od nevremena u Slavoniji - 5 Galerija 1/5 >>
Sedam dana prošlo je od olujnog nevremena koje je poharalo Slavoniju i oštetilo stotine domova. U sanaciji jedan muškarac pao je s krova, a u pomoć su uskočili i građani.

Sedmi dan nakon olujnog nevremena stotine domova u Slavoniji još su bez krovova. U Andrijaševcima je u utorak ujutro, popravljajući krov, s visine pao jedan muškarac. Odvezen je u bolnicu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Stiglo nevrijeme FOTO Nova runda oluje nad središnjom Hrvatskom: Munje parale nebo, snažan pljusak u Zagrebu

Iz HEP-a javljaju da do daljnjega neće provoditi već najavljena isključenja, a ugrožena mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom poslijepodneva će obići i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut.

U pomoć uskaču i građani. Vinkovačko kazalište doniralo je svoj stari crijep, a ekipa prijatelja iz Vinkovaca razvozi ga o vlastitom trošku najpotrebitijima. Do sad su imali 1200 poziva. Javljaju im se i donatori i stradali.

"Evo ja se ježim, dočekaju nas, plaču, pogotovo stare bakice. Ne znaju kako da se zahvale, jedan je trčao za nama za kombijem", rekao je Josip Kordić.

"Bez te pomoći ne bih mogla ništa, sama sam inače i bila bi izgubljena. Prezadovoljna sam i svima sam zahvalna, svima stvarno", dodala je Željka Rado.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadržao ga zaštitar Muškarac satom snimao golu djecu na poznatom turističkom mjestu: Policija je imala što vidjeti kod njega doma

"Jedna situacija bila je jako potresna gdje je baka vadila iz novčanika četiri eura i rekla 'evo ja imam samo ovo da vam dam, više nemam', mi smo rekli ne, mi radimo humanitarno, nećemo ništa uzeti", poručio je Tomislav Filipović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene