Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAPRIJETIO

Lavrov: Ako pošaljete mirovne snage u Ukrajinu, Rusija i NATO će zaratiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lavrov je govorio na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose. Radilo se o osnovnom ponavljanju ruskog slučaja za rat.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u srijedu da bi slanje mirovnih snaga u Ukrajinu moglo dovesti do izravnog sukoba između Rusije i vojnog saveza NATO-a.

"Ovo će biti izravan sukob između ruskih i NATO-ovih oružanih snaga, koji su svi ne samo pokušali izbjeći već su rekli da se u načelu ne bi trebao dogoditi", rekao je.

Podsjetimo, Poljska je prošlog tjedna rekla da bi u Ukrajinu trebalo poslati međunarodnu mirovnu misiju i dati joj sredstva za obranu.

Rekao je da Zapad smatra da je invazija počela 24. veljače jer poništavaju sve stvari koje su se događale prije toga. Naglasio je da Zapad "ukida" Rusiju te je spominjao i "neonacizam koji je rasprostranjen u Ukrajini".

Objasnio je i da su pregovori s Ukrajinom "teški" jer Kijev stalno mijenja svoj stav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obećali mu nagradu Ruski vojnik predao Ukrajincima tenk: "Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KRVOPROLIĆE U UKRAJINI Olena Zelenska poslala poruku majkama ruskih vojnika: "Koja naknada može zamijeniti mrtvo dijete?"

Upitan o inicijativi, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: "Bila bi to vrlo nepromišljena i iznimno opasna odluka."

On je novinarima tijekom konferencijskog poziva kazao da bi svaki mogući kontakt između ruskih i NATO snaga "mogao imati jasne posljedice koje bi bilo teško popraviti".

Više o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene