Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj aneksija

VIDEO Kosovski ministar optužio Srbiju da je obučavala teroriste za napad na sjeveru Kosova

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je na press konferenciji u nedjelju da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Na današnjoj konferenciji za medije kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da je teroristički napad u selu Banjska bio pokušaj aneksije sjevera Kosova i da su teroristi uvježbavani u Srbiji.

Događaj se odvio prije dva tjedna, a teroristi su se prema njegovim riječima tpripremali za napad u centralnoj Srbiji što se, kako je rekao, vidi sa snimaka sa zaplijenjenih dronova, prenosi N1.

Pročitajte i ovo Robert Fico Robert Fico Slovački Orban o pomoći Ukrajini i migrantima: "Prioritet su nam provjere na granici, to neće biti lijepa slika"

"Na obuci su bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik Kopnene vojske Milan Mojsilović", rekao je.

Direktor kosovske policije rekao je da se grupa duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Gray na Kopaoniku koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

Pročitajte i ovo Recepp Tayyip Erdogan Turska u čekaonici Erdogan bijesni na Europsku uniju: "Ispunili smo sva obećanja, oni gotovo niti jedno"

"Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku", rekao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene