Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novo istraživanje japanskih znanstvenika objavljeno u znanstvenom časopisu Fertility and Sterility sugerira da su klimatske promjene možda povezane s promjenom omjera rođene muške i ženske djece.


Prema navedenom istraživanju, više muških fetusa umire u Japanu, korespondirajući s regularnim klimatskim kolebanjima. Drugim riječima rađa se manje dječaka nego djevojčica.

Vezani članci Policija u Japanu,ilustracija Tijelo majke sakrila u škrinju i čuvala ga deset godina: Otkriveno nakon što je morala iseliti iz stana Demografija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dvije krajnosti Hrvatske: U Dubrovniku natalitet raste, a Osijek i Slavonija izumiru

Tijekom neobično toplijeg ljeta 2010. i neobično hladne zime 2011., bilo je više spontanih pobačaja, a devet mjeseci nakon oba perioda rađalo se manje dječaka od djevojčica, prenosi Science Recorder.

Tvrdnje japanskih znanstvenika tek se trebaju potvrditi, jer njihovo istraživanje jedino asocira na povezanost između rađanja po spolu novorođene djece i klimatskih promjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook