Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putin gubi saveznike?

Lukašenko u Kini poziva na mir, napadi na Ukrajinu ne miruju: "Krvoproliće u borbi svaki dan je sve veće"

Aktualno Galerija Rat u Ukrajini: Ilustracija - 2 Rat u Ukrajini: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini: Ilustracija - 1 Rat u Ukrajini: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini: Ilustracija - 3 Rat u Ukrajini: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini: Ilustracija - 4 Rat u Ukrajini: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Rat u Ukrajini: Ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Kina i Bjelorusija pozivaju na primirje u Ukrajini, dok njihova saveznica Rusija ne prestaje raketirati ciljeve na istoku susjedne zemlje. Borbe za Bahmut ne jenjavaju. Ukrajinski vojnici na društvenim mrežama objavljuju snimke kako bi pokazali da nema predaje.

Bahmut se ne predaje. Grad na istoku Ukrajine i nakon višemjesečnih borbi pruža otpor.

Ukrajinski vojnik na društvenim mrežama prepričava trenutnu situaciju: "Želim reći da smo malo utišali neprijatelja. Sada je malo mirnije. Ako možete čuti, u predgrađima odjekuje pucnjava. Nekoliko eksplozija, lete granate, ali mi stojimo u svojem Bahmutu".

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne paravojne skupine Wagner ističe da ukrajinski vojnici pružaju otpor, ali i dodaje: "Krvoproliće u borbi svaki dan je sve veće".

Napade na Bahmut predvode upravo plaćenici Wagnera. Grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić u studiju Dnevnika Nove TV - 5 Gost Dnevnika Nove TV Vojni analitičar o ratu u Ukrajini: "Mobilizacija se tiho provodi i sada. Smrtnost vojnika na bojišnici nezabilježena je od Drugog svjetskog rata"

Dok se u Ukrajini zbog ruskih napada gine, glavni pokretač rata ponaša se kao da se ništa ne događa. Vladimir Putin jutros je videovezom sudjelovao na svečanosti otvaranja nove linije moskovskog metroa.

"Što se tiče dužine, 70 kilometara duga kružna linija postala je najduža linija podzemne željeznice na svijetu, čime smo pretekli svoje prijatelje u Kini koji su do sada vodili s krugom podzemne u Pekingu", rekao je ruski predsjednik.

Novu liniju Putin bi kineskom predsjedniku uživo mogao pokazati u travnju ili svibnju, kada bi Xi Jinping mogao stići u posjet Moskvi. U međuvremenu, u Peking je otišao Putinov saveznik iz Bjelorusije.

Bjeloruski predsjedni Aleksander Lukašenko pojašnjava kakve moraju biti nove političke odluke donesene u iznimno složenim vremenima: "Prvenstveno moraju biti usmjerene na prevenciju nekontroliranog pada u globalnu konfrontaciju koja nema pobjednika. Nedavno ste vi to jasno, definitivno i oštro izjavili međunarodnoj zajednici".

Pročitajte i ovo Doneck žestoki napadi Loše vijesti Instituta za rat: Rusi započeli veliku ofenzivu, ali najgore se tek očekuje?

Osim pohvala na račun predsjednika Kine, Lukašenko je komplimente dijelio i na susretu s kineskim premijerom. Hvalio je i sam sebe, navodeći kako Bjelorusija od početka ukrajinske krize aktivno predlaže mirovne sporazume, ističe novinarka Dnevnika Nove TV Jasmina Bojić.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene