Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rat u Ukrajini

Zelenski: "Silina borbe oko Bahmuta se samo pojačava. Rusija uopće ne broji svoje ljude"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Ukrajinski predsjednik Zelenski istaknuo je borbu oko grada Bahmuta kao iznimno napetu. Tvrdi kako Rusi šalju svoje snage bez prestanka na to bojište, te kako se silina borbe samo pojačava.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da se "silina borbe samo pojačava" oko grada Bahmuta, na istoku Ukrajine, za koji se već mjesecima bore ukrajinske i ruske snage.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

"Najveće teškoće, kao i ranije, su u Bahmutu (...). Rusija uopće ne broji svoje ljude, već ih neprestano šalje u napad na naše položaje. Silina borbe samo se pojačava", rekao je Zelenski u večernjem obraćanju.

Ukrajinski zapovjednik rekao je ranije u utorak da je stanje u Bahmutu "iznimno napeto".

Rusija pokušava presjeći opskrbne linije branitelja grada, koji je poprište jedne od najžešćih borbi u ratu, kako bi ih prisilili na predaju ili povlačenje. Time bi Rusija ostvarila prvu veću pobjedu u više pola godine, dok bi se otvorio put osvajanju preostalih urbanih središta u regiji Donecka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene