Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1148 nestalih

Kina: Broj žrtava u odronima raste iz minute u minutu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužni i bolni jauci odjekuju Zhouquom, gradom na sjeverozapadu Kine, napola srušenom u odronima tla prije dva dana, dok stanovnici čiste muljem prekrivena trupla svojih najbližih izvađena iz ruševina, a broj žrtava raste iz minute u minutu.

Broj poginulih u toj katastrofi u Zhouqu, uskoj dolini u provinciji Gansu, porastao je sa 127 ujutro na 337, objavila je novinska agencija Xinhua. Taj će broj sigurno rasti jer se 1148 stanovnika smatra nestalima, a najvjerojatnije su zatrpani pod muljem i stijenama koji su progutali najveći dio grada.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

Spasioci i stanovništvo, opremljeni samo lopatama, motikama i užadi, rasporedili si se dva kilometra duž uništene zemlje kako bi ušli u kuće zatrpane muljem koji su nanijele bujice što su se s okolnih brda u subotu navečer sručile na grad. Još je oko 1500 ljudi u ostalim dijelovima zemlje poginulo u poplavama i odronima tla uzrokovanima monsunskim kišama koje padaju mjesecima, objavilo je ministarstvo civilne zaštite.

>> Preživjeli Pakistanci kamenjem gađali ministra ekonomije

>> Europa pod vodom, rekordni vodostaji, deseci mrtvih

Kineski premijer Wen Jiabao posjetio je Zhouqu, čije su dvije trećine još pod vodom, te je ohrabrio spasioce i građane da ne klonu duhom, objavila je državna televizija. Meteorolozi za nastavak tjedna najavljuju nove kiše, a moguće su i nove žrtve ako oslabe prirodne brane iako je zbog opreza nizvodno evakuirano na tisuće ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene