Požar i višestruko ubojstvo u Južnoj Koreji (Foto: AFP)
Požar i višestruko ubojstvo u Južnoj Koreji (Foto: AFP) Foto: Afp

Muškarac u Južnoj Koreji zapalio je svoj stan, a zatim napao susjede koji su bježali pred vatrenom stihijom i ubio njih petero.


Policija je priopćila da se radi o 42-godišnjaku koji je zapalio svoj stan u srijedu u 4:30 ujutro. Potom je na hodniku počeo ubadati nožem susjede koji su se evakuirali iz zgrade.

Vezani članci U Južnoj Koreji se srušio helikopter (Foto: AFP) - 2 Nesreća u Južnoj Koreji: Srušio se vatrogasni helikopter sa sedam osoba, nema preživjelih Ginekologija (Ilustracija: Getty Images) Grozna pogreška! Doktor u Južnoj Koreji izveo pobačaj na pogrešnoj pacijentici, trebala je dobiti vitamine

Među ubijenim susjedima je i 12-godišnja djevojčica. 13 je osoba ozlijeđeno, troje od njih je u kritičnom stanju, piše BBC.

Policija je uhvatila piromana i u tijeku je istraga ovog događaja. Prema prvom podacima, 42-godišnjak je policajcima kazao da je razlog zločina koji je počinio nakupljeni bijes zbog kašnjenja plaća.

Neimenovani muškarac je svoj stan zapalio u stambenoj zgradi u Jinjuu, gradu jugoistočno od Seula. Nakon što je požar buknuo, stanari zgrade počeli su bježati pred vatrom niz stepenice.

42-godišnjak je tada nasumično počeo ubadati nožem ljude koji su bježali po stepeništu pred vatrenom stihijom. Uhićen je vrlo brzo, nakon što je jedan od susjeda dojavio policiji što se događa.

Vatrogasci su ugasili požar 20 minuta kasnije. Policija je lokalnim medijima priopćila da muškarac koji je zapalio stan i ubio petero susjeda nije bio pod utjecajem alkohola.

Što je od nje ostalo: Ovo su najvažnije činjenice o katedrali koju je progutao požar