Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radovan Karadžić, ili donedavni osebujni 'doktor Dabić', opet je uspio zabezeknuti međunarodnu zajednicu, ovaj put izjavom kako su Srbi u BiH vodili rat zapravo sami sa sobom.


'Rat u BiH bio je rat između Srba, pošto su muslimani iz BiH zapravo Srbi, koji su tijekom turske vladavine prešli na islam', rekao je u intervjuu za Al Jazeeru Karadžić, haški optuženik za ratne zločine na području BiH. 'To je bio rat koji nismo željeli. Nije nam bilo u interesu da budemo neprijatelji. Naši sukobi uvijek su tragični po sve narode u BiH i od koristi samo za treću stranu. Da su muslimani u BiH imali drugo vodstvo početkom devedesetih godina, rat se mogao izbjeći', smatra Karadžić.

Njegov intervju je objavljen u sklopu 45-minutne reportaže 'Tajni život Radovana Karadžića', koja je snimljena na lokacijama u BiH i Srbiji. osvrnuo se i na svoj pseudo-život kao doktora Dabića i rekao kako 'postoji izreka koja glasi, tko umire od straha, suočava se s višestrukom smrću, tako da je on živio i nije umro'. Dodao je kako njegov alter ego nije radio ništa što ne bi radio i on sam.

Vezani članci Kolona kamiona (Foto: Arhiva/Ivica Galovic/PIXSELL) Vozačima kamiona iz BiH laknulo: Postignut dogovor s Hrvatskom, kamioni mogu nesmetano prelaziti granicu Princeza Diana Promjene na BBC-ju nakon otkrića vezanog za intervju s princezom Dianom: ''Ništa ne poduzeti više nije opcija''