Vodeni tobogan Verruckt je glavna atrakcija u akvaparku (Foto: Schlitterbahn.com)
Vodeni tobogan Verruckt je glavna atrakcija u akvaparku (Foto: Schlitterbahn.com)

10-godišnji Caleb Schwab poginuo je u nedjelju u nesreći na najvećem vodenom toboganu na svijetu u akvaparku Schlitterbahn u Kansas Cityju.


Caleb Schwab je poginuo na Verrucktu, 51 metar visokom toboganu, do čijeg vrha vode čak 264 stepenice,a prosječna brzina spusta premašuje 100 kilometara na sat, javljaju američki mediji.

Vodeni tobogan Verruckt (što na njemačkom znači lud) je glavna atrakcija u akvaparku Schlitterbahn Waterpark u Kansas Cityju. Park je zatvoren nakon tragičnog incidenta, a istraga oko okolnosti nesreće je u tijeku.

'Zaista ne znamo što se dogodilo', kazao je glasnogovornik akvaparka Winter Prosapio. U izjavi za javnost navodi se kako su ožalošćeni dječakovom smrću. 'Naš prioritet je sigurnost. Stoga će park ostati zatvoren i u ponedjeljak, a tobogan Verruckt do kraja istrage. Naše misli i molitve su s obitelji dječaka u ovom teškom trenutku'. 

Caleb je u trenutku nesreće u akvaparku bio s majkom, ocem i braćom, javlja FoxTV.

Calebov otac Scott Schwab je republikanac, član Zastupničkog doma u Kansasu.

'Od dana kada se rodio, donosio je nevjerojatnu sreću našoj obitelji i svima s kojima je dolazio u kontakt', navodi se u priopćenju obitelji.

Tobogan Verruckt je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći vodeni tobogan na svijetu.