Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pljačkaš koji je pobjegao sa zlatom i nakitom u vrijednosti većoj od 550.000 juana uhvaćen je u kanti za smeće u Changdeu u Kini.


Muškarac je ušao u trgovinu nakitom oko devet sati ujutro, ubrzo nakon što se otvorila. Lažnim je pištoljem počeo prijetiti prodavačicama, dok je u drugoj ruci imao torbu u koju je namjeravao staviti plijen. Razbio je stakla pulta u kojem se nalazio nakit te je vrijednim predmetima počeo puniti svoju torbu.

Vezani članci U Golikovoj ulici opljačkana poslovnica Hrvatske pošte Opljačkana pošta na zagrebačkoj Trešnjevci: Pljačkaš djelatnicama prijetio pištoljem Pljačka draguljarnice Blenton s pištoljem pokušao opljačkati draguljarnicu, a na kraju se samo osramotio pred kamerama

'Pitala sam ga što želi. Nakit za žene ili muškarce? Odgovorio mi je da želi nakit za muškarce. Tražio je da izvadimo nakit, ali smo se bojale. Potom je izvadio pištolj i rekao nam da se ne mičemo', prisjetila se voditeljica trgovine, prenosi APTN.

Kada joj je pljačkaš okrenuo leđa, ona je iskoristila priliku i otišla potražiti pomoć. Nakon što je već krenuo prema izlazu, pljačkaš je primijetio dijamantno prstenje te se vratio po njega. No, tada su ga zaustavili administratori draguljarnice po koje je otišla voditeljica.

>> Ukrao 500 tisuća eura pomoću lažnog pištolja koji mu je ispao i raspao se!

'Kada sam došla s Tangom, lopov nas nije ni primijetio koliko je bio koncentriran na nakit. Pljačkaš se pokušao obraniti oružjem, ali ga je Tang udario po glavi. Istrčao je iz trgovine i nismo ga uspjeli sustići', rekla je voditeljica.

To su primijetili policajci koji su se nalazili u blizini i za lopovom krenuli policijskim automobilom. Kako se nije imao gdje drugdje sakriti, pljačkaš je ušao u kantu za smeće. Ondje su ga pronašli policajci, a ubrzo je priznao i pljačke u Changdeu i Ningxiangu.