Broj potvrđenih žrtava u katastrofalnim požarima koji su proteklog tjedna zahvatili sjevernu Kaliforniju narastao je na 63.


Broj osoba koje se smatra nestalima narastao je na čak 630, objavio je šerif okruga Butte Kory Honea. Najteže je stradao gradić Paradise, koji se nalazi oko 280 kilometara sjeverno od San Francisca i u kojemu je živjelo 27.000 stanovnika. Požar je u potpunosti uništio 9000 domova i drugih zgrada u njemu, a nakon prolaska vatrene stihije ostale su samo nakupine pepela.

Vezani članci Kim Kardashian Kanye West (Foto: Profimedia) Na ovaj su način pokazali zahvalnost: Ne baš omiljeni slavni par iznenadio plemenitim potezom Gerard Butler (Foto: Instagram) Domovi svjetski slavnih zvijezda spaljeni do temelja: ''Molite se, shrvani smo''

Iz područja pogođenog najpogibeljnijim požarom u povijesti te države na američkom zapadu evakuirano je oko 50.000 osoba. Požari u kojima je smrtno stradalo najmanje 59 osoba, po najnovijim podacima, nastavili su u srijedu harati Kalifornijom, gdje vlasti pokušavaju pronaći oko 130 osoba koje se još uvijek smatraju nestalima. (Hina)