Obavijesti Video Pretražite Navigacija
katastrofalni požari

Broj poginulih i dalje raste: Kalifornijske vlasti apeliraju na građane da im daju uzorke DNK-a radi lakšeg identificiranja žrtava

Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 1
Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 1 Afp
Aktualno Galerija Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 1 Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 1 Foto: Afp Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 2 Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 2 Foto: Afp Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 3 Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 3 Foto: Afp +0 Strašan požar u Kaliforniji (Foto: AFP) 4 Galerija 1/4 >>
Požari u kojima je smrtno stradalo najmanje 59 osoba, po najnovijim podacima, nastavili su u srijedu harati Kalifornijom, gdje vlasti pokušavaju pronaći oko 130 osoba koje se još uvijek smatraju nestalima.

"Pronađeni su posmrtni ostaci osam novih žrtava" u srijedu u Paradiseu, gradiću na sjeveru Kalifornije pogođenom svom snagom požarima 8. studenoga, izjavio je šerif okruga Butte Kory Honea.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila" Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi

"Mislimo da smo identificirali 47 žrtava, ali čekamo potvrdu DNK-a", dodao je on na konferenciji za tisak najavljujući da vrhunska oprema za ultrabrzu analizu DNK-a stiže na lice mjesta.

"Od sutra svi oni koji misle da je član njihove obitelji smrtno stradao mogu nam doći dati uzorak DNK-a", istaknuo je šerif. Radi se o najpogibeljnijem požaru u povijesti te države na američkom zapadu.

Broj spasilaca gotovo je udvostručen te su sad na terenu raspoređeni 461 osoba i 22 psa dresirana za traženje ljudskih ostataka. "Policajci su također uspjeli lokalizirati više od 200 osoba za koje su mislili da nedostaju", rekao je šerif.

U srijedu navečer nestalima se smatralo još 130 osoba, posebno starije osobe podrijetlom iz Paradisea, grada omiljena među umirovljenicima, gotovo potpuno uništena u požaru koji je spalio najmanje 56.000 hektara.

Nekoliko stotina kilometara južnije, blizu Los Angelesa, "Woolsey Fire" opustošio je gotovo 40.000 hektara, a najmanje su tri osobe poginule. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene