Požari u kojima je smrtno stradalo najmanje 59 osoba, po najnovijim podacima, nastavili su u srijedu harati Kalifornijom, gdje vlasti pokušavaju pronaći oko 130 osoba koje se još uvijek smatraju nestalima.

Galerija


"Pronađeni su posmrtni ostaci osam novih žrtava" u srijedu u Paradiseu, gradiću na sjeveru Kalifornije pogođenom svom snagom požarima 8. studenoga, izjavio je šerif okruga Butte Kory Honea.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu Objava spola Glupi internetski trend izazvao požar koji je opustošio više od 4000 hektara šuma, pogledajte reakcije ljudi

"Mislimo da smo identificirali 47 žrtava, ali čekamo potvrdu DNK-a", dodao je on na konferenciji za tisak najavljujući da vrhunska oprema za ultrabrzu analizu DNK-a stiže na lice mjesta.

"Od sutra svi oni koji misle da je član njihove obitelji smrtno stradao mogu nam doći dati uzorak DNK-a", istaknuo je šerif. Radi se o najpogibeljnijem požaru u povijesti te države na američkom zapadu.

Broj spasilaca gotovo je udvostručen te su sad na terenu raspoređeni 461 osoba i 22 psa dresirana za traženje ljudskih ostataka. "Policajci su također uspjeli lokalizirati više od 200 osoba za koje su mislili da nedostaju", rekao je šerif.

U srijedu navečer nestalima se smatralo još 130 osoba, posebno starije osobe podrijetlom iz Paradisea, grada omiljena među umirovljenicima, gotovo potpuno uništena u požaru koji je spalio najmanje 56.000 hektara.

Nekoliko stotina kilometara južnije, blizu Los Angelesa, "Woolsey Fire" opustošio je gotovo 40.000 hektara, a najmanje su tri osobe poginule. (Hina)