Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ona je pobjednica

Slomili su joj kičmu, no pismo koje je napisala dirnulo je svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je dovezena u bolnicu, na njezinom malenom tijelu bilo je 14 prijeloma.

Osmogodišnja Marie Surprenant bila je toliko teško zlostavljana kada je bila beba da je ostala invalid. Izgubila je svaki osjet u nogama. Ima tešku skoliozu, šipke koje podupiru kralježnicu i zbog takvog stanja mora na operaciju dva puta godišnje.

Zlostavljali su je biološka majka i njezin dečko. Kada je dovedena u bolnicu u Atlanti kao osmomjesečna beba, imala je jedva pet kilograma. Modrice su joj prekrivale cijelo tijelo, a imala je 14 prijeloma kostiju.

No, Marie je danas sretno dijete, puno zahvalnosti. Pismo koje je napisala socijalnim radnicima i policijskim istražiteljima koji su se bavili njezinim slučajem objavili su brojni mediji. Pismo je prvo objavio blog za zlostavljanu djecu.

Pročitajte i ovo Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba

VIDEO Monstruozni otac: 'Opalio' trogodišnjaka nasred trgovine

'Dragi socijalni radnici i istražitelji, želim vam zahvaliti na tome što ste me učinili sretnom djevojčicom, jer ste mi omogućili da dobijem novi, topli dom. Sada mogu jesti tri puta na dan. Ja sam Marie Rose Surprenant. Kada sam bila beba, bila sam ozlijeđena i vi ste bili na mojem slučaju. Kada sam bila mala, toliko su me ozlijedili da nisam mogla hodati. Moja je kralježnica bila slomljena i nisu je mogli popraviti.

Pitali su E.R. kako se to dogodilo. No, on je lagao, i kazao da sam pala s kreveta. Tada ste došli vi, i riješili moj slučaj. Niste dozvolili da me taj loš čovjek ili bili koji drugi opet ozlijedi.
Da mi niste pomogli, moj život još uvijek bi bio grozan. Zato jer me nisu hranili, zato jer su me tukli kada sam plakala. No, sada sam puno bolje. Jedino me izluđuje naš pas, Jo.

Nadam se da ćete i dalje pomagati djeci. Voli vas Marie', između ostalog stoji u pismu djevojčice koje je ganulo svjetsku javnost, piše Metro. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene