Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv nekadašnje saveznice

Juščenko: Julija Timošenko želi apsolutnu vlast!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko oštro je napao premijerku Juliju Timošenko uoči nedjeljnih predsjedničkih izbora optuživši je da želi osvojiti apsolutnu vlast pod svaku cijenu.

'Uvjeren sam da je spremna pokrenuti bilo kakvu društvenu akciju bez obzira na bilo koji izborni rezultat te da ta osoba neće poštovati ni zakone, ni demokraciju niti vrhovnu odluku glasača', rekao je na konferenciji za tisak. 'Ona treba apsolutnu moć jer je samo apsolutna moć može zaštiti', rekao je. Neuobičajeno oštar Juščenkov napad na njegovu nekadašnju saveznicu iz 'narančaste revolucije' 2004. daje dojam da bi čak radije da predsjednik postane njegov stari protivnik Viktor Janukovič nego Timošenkova.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

>> Timošenko političkog protivnika nazvala kukavicom

'Najveća prijetnja rezultatima izbora, njihovoj objektivnosti, dolazi od kandidature Julije Timošenko', rekao je na njegovoj posljednjoj velikoj konferenciji za tisak pred izbore. Posljednja ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da Juščenko ima malo izgleda za ponovni izbor na predsjednički položaj. Očekuje se da će se Janukovič i Timošenko suočiti u drugom krugu izbora 7. veljače. Juščenko je svoje dvoje protukandidata ponovno optužio da su dio iste proruske koalicijske snage a svoju je platformu nazvao proeuropskom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene