Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednička utrka na ukrajinski način

Timošenko političkog protivnika nazvala kukavicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska premijerka Julija Timošenko svog je glavnog političkog rivala u ponedjeljak nazvala kukavicom.

Tako ga je nazvala jer se nije suočio s njom u televizijskoj raspravi uoči predsjedničkih izbora 17. siječnja. Timošenko je također upozorila da će osporiti rezultate izbora, za koje se očekuje drugi krug između nje i bivšeg premijera Viktora Janukoviča 7. veljače, ako posumnja da je glasovanje namješteno. 'Mi ćemo zemlju zaštiti od povratka te oligarhijske pohare jer oni mogu sve pojesti a mi moramo braniti zemlju', rekla je. Janukovič je bio glavni gubitnik 'narančaste revolucije' 2004. koja je dovela na vlast Viktora Juščenka. Tada je sud nakon tjedana prosvjeda presudio da je glasovanje u drugom krugu u kojem je pobjeda dana Janukoviču bilo namješteno te naredio održavanje trećeg kruga u kojem je pobijedio Juščenko.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna EU traži njezino oslobađanje Sporazum EU-a i Ukrajine propao zbog slučaja Timošenko

Janukovič danas u Ukrajini zastupa interes nekoliko velikih industrijalaca s istoka zemlje i kandidirao se za predsjednika. Timošenko ga je izazvala na televizijsku debatu pred izbore no Janukovičeva bliska saveznica Anna Herman je agenciji Interfax objasnila da je Janukovič spreman s Timošenkovom nadmetati se 'dobrim djelima a ne lijepim riječima'. 'Viktor Jankuovič se ne želi s njom nadmetati u lijepim lažima', objasnila je Herman Janukovičevo odbijanje debate a Timošenko je u izjavi na svojim internetskim stranicama to ocijenila 'očitim kukavičlukom'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene