Obavijesti Video Pretražite Navigacija

John Kerry odustao od kandidature za predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senator John Kerry iz Massachusettsa, demokratski predsjednički kandidat koji je 2004. tijesno izgubio izbornu utrku s Georgeom W. Bushom, neće se ponovo kandidirati za izbore 2008. godine.

Od svog poraza 2004. Kerry se borio da stekne podršku za svoju ponovnu nominaciju unutar Demokratske stranke, no američki birači ne vole gubitnike čega su svjesni i demokratski politički stratezi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Pored poraza iz 2004., tijesnog ali ipak poraza, Kerryja prati i fama da je sklon gafovima, od kojih je ga posljednji, u kampanji za kongresne izbore u studenom 2006., stajao privremenog izbivanja s javnih skupova.

U predizbornom govoru pred studentima u Kaliforniji u listopadu, Kerry se pokušao našaliti na račun školovanosti aktualnog predsjednika i rata u Iraku, rekavši im kako "moraju marljivo učiti ako ne žele zaglaviti u Iraku" što je doživljeno kao uvreda vojnicima u ratu i naišlo je na široku osudu.

Posljednje ispitivanje javnog mijenja CNN-a i Opinion Research Corp., objavljeno 23. siječnja, pokazalo je da manje od jednog postotka registriranih demokratskih birača želi Kerryja za predsjedničkog kandidata 2008., dok ih se 51 posto protiv njegovoj kandidaturi.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene