Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izralesko-palestinskih pregovori

John Kerry doputovao u Izrael na sastanak s izraelskim premijerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u nedjelju u Izrael gdje će sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom razgovarati o krizi u Siriji i izraelsko-palestinskim pregovorima.

John Kerry nije boravio u Izraelu od kraja srpnja kada su njegovi intenzivni diplomatski napori doveli do obnavljanja izralesko-palestinskih pregovora. Osim o tim pregovorima američki državni tajnik će svoga domaćina izvijestiti o sporazumu o eliminaciji kemijskog oružja u Siriji koji je u subotu u Ženevi dogovorio s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> 'Dogovor SAD-a i Rusije smanjit će napetosti u Siriji'

'Pravi test sporazuma između Washingtona i Moskve bit će primjena na terenu jer su u prošlosti postizani sporazumi kojima je jedini cilj bio dobiti na vremenu', rekao je za izraelski radio ministar vodoopskrbe i regionalnog razvoja Silvan Shalom (Likud).

'Zbog nestabilnosti u Siriji, primjena sporazuma zahtijevat će dosta vremena, a oni će vjerojatno pokušati sakriti kemijsko oružje', ocijenio je izraelski ministar za strateška pitanja Yuval Steinitz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene