Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijetnje u srbiji

"Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima...": Jeziva poruka školama kopija je manifesta masovnog ubojice

Beograd
Beograd Foto: AFP
Jeziva poruka koja je poslana na stotine adresa beogradskih škola zapravo je kopija poruke ubojice iz Perma.

Stotinjak škola u Beogradu evakuirano je u ponedjeljak nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažnima, objavilo je Ministarstvo prosvjete. Dojava o bombi upućena je i zračnoj luci u Nišu. Prijetnje su proteklih dana stigle i željezničkoj postaji u Novom Beogradu te dvaput zoološkom vrtu.

Školama je poslana jeziva poruka, za koju se na kraju ispostavilo da je  zapravo kopija poruke ubojice iz Perma. 

U rujnu 2021. godine Timur Bekmansurov (18) upao je u kampus ruskog Državnog sveučilišta u Permu i ubio osam studenata. Ranio je 19 svojih kolega. 

Prethodno je poslao poruku istog sadržaja koja je stigla na mail adrese beogradskih škola. 

"Mrzimo sebe, ali želimo povrijediti svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko nas samo san nas ne napušta. Ne vidimo razlog da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku.

Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra..."

Sadržaj maila o postavljenim bombama koji su dobile škole, Telegraf je prenio u cijelosti, a ispostavilo se da se radi o kopiji poruke masovnog ruskog ubojice koji je počinio masakr u Rusiji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao građane da ne paničare Ministar Vulin nakon današnjih dojava o bombama: "Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Šteta je milijunska"

Manifest je najavio pokolj u Rusiji, a nova.rs tvrdi da je to znak da su lažne dojave o bombama po Beogradu vezane uz napad Rusije na Ukrajinu i neutralan stav koji je Srbija zauzela, piše Nova.rs. 

Pročitajte i ovo Beograd mail jezivog sadržaja Beograd u kolapsu? Dojave o bombama diljem grada, jutros dojave u čak 97 škola

Srbija je posljednjih dana suočena s nizom lažnih dojava o bombama. U ponedjeljak je 97 škola dobilo lažne dojave o bombama, a na mailove škola poslan je manifest. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene