Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao građane da ne paničare

Ministar Vulin nakon današnjih dojava o bombama: "Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Šteta je milijunska"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat. Oglasio se nakon današnjih dojava o bombama po beogradskim školama i šire.

Aleksandar Vulin, srpski ministar unutarnjih poslova, oglasio se nakon današnjih dojava o bombama diljem Beograda. Njegovo priopćenje sa stranice srpskog MUP-a prenosimo u cijelosti.

"Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Prijetnje iz raznih europskih zemalja prijete adresama institucija, novinskih kuća i tvrtki. Napade na našu zemlju nije pokrenuo niti izveo niti jedan pojedinac, to su masovni, organizirani i vrlo skupi hakerski napadi, vođeni iz raznih centara za hibridno ratovanje.

Samo vrijednost opreme potrebne za udar ovakvog obujma i snage kakav je bio danas prelazi sto tisuća eura, ali šteta nanesena u izgubljenim radnim satima i obustavi gospodarstva je milijunska. Kako bi se razumjelo koliko je napad organiziran i skup, informacija govori i da se oprema uništava odmah nakon napada, tako da se ne može sa sigurnošću utvrditi gdje se napad dogodio.

Dojave o setu eksplozivnih naprava u funkciji su izazivanja uznemiravanja, širenja panike i nanošenja štete gospodarstvu naše zemlje. Ali suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane voditi samostalnu politiku i da donosi odluke pod pritiskom i strahom.

Pozivam građane da budu disciplinirani i suzdržani, da ne paničare i da poštuju zapovijedi koje im policija izdaje tijekom postupanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuje tešku zimu Pesimistični Vučić: "Bit će većeg rata. A i nestašice hrane. Moramo razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, ugljena..."

MUP se svim silama trudi da što prije izvrši inspekciju napadnutih institucija i normalizira život. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Višim državnim odvjetništvom i Tužiteljstvom za organizirani kriminal, čini sve kako bi se ubrzao proces međunarodne pravne pomoći putem kontakt točaka uspostavljenih u skladu s Budimpeštanskom konvencijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obratio se naciji Vučić najavio: "Borit ćemo se za mjesto Srbije u okviru obitelji europskih naroda"

Sve zakonom propisane policijske radnje provedene su pravodobno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i mi moramo biti spremni izdržati", zaključio je Vulin.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene