Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mail jezivog sadržaja

Beograd u kolapsu? Dojave o bombama diljem grada, jutros dojave u čak 97 škola

Aktualno Galerija Beograd Beograd Foto: AFP Škola u Beogradu Škola u Beogradu Foto: DNEVNIK.hr Mirjana Sloboda Mirjana Sloboda Foto: DNEVNIK.hr +0 Slavko Gak Galerija 1/4 >>
Brojne beogradske škole dobile su dojave o postavljenim bombama. Nakon provjere utvrđeno je da su dojave bile lažne. Oko 15 sati stigle su nove prijetnje.

Nakon dojava o bombama po beogradskim školama, B92 javlja kako stižu nove prijetnje bombama koje su postavljene diljem glavnog grada Srbije. 

Poslijepodne je dvadesetak škola dobilo dojave, a stigle su prijetnje o postavljenim bombama na beogradskim mostovima, pogonima vodovoda, u trgovačkom centru, a nogometna utakmica Super lige Srbije odgođena je zbog dojave.

Tužiteljstvo istražuje slučaj, sumnjaju da je motiv izazivanje panike.

"Eksplozive smo postavili na ove lokacije: Brankov most, Most Gazela, Novi željeznički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta Citi, TK "Zmaj", Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald's Bežanijska kosa (Partizanske avijacije, Beograd), Evrodom beogradski aerodrom, Glavna stanica Beograd, Predsednikova kuća, Gradsko veće, Svaka elektrana, Svaki objekat za prečišćavanje vode, ruska ambasada Beograd...", javlja B92. 

Stotinjak škola u Beogradu evakuirano je u ponedjeljak nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažnima, objavilo je ministarstvo prosvjete. Roditelji su u ponedjeljak ujutro primili obavijesti školskih uprava da djecu do daljeg ne šalju i ne dovode u školu.

Nakon detaljne provjere protudiverzijskih timova MUP-a utvrđeno je da su dojave u školama bile lažne, priopćilo je ministarstvo.

"Naša škola i škole na teritoriju Općine Stari Grad mail su dobile u 5:32", kazala je Mirjana Sloboda, ravnateljica Osnovne škole Skadarlija.

"Zašto škole? Mi danas to ne možemo reći, jedino možemo vjerovati da nikome na svijetu ne bi palo na pamet ugroziti sigurnost boravka djece u školama", navodi Slavko Gak, pročelnik za obrazovanje u Beogradu.

Dojava o bombi upućena je i zračnoj luci u Nišu. Prijetnje su proteklih dana stigle i željezničkoj postaji u Novom Beogradu te dvaput zoološkom vrtu.

Niz dojava o podmetnitim bombama započeo je u ožujku, najprije aviokompaniji Air Serbia koja je nakon početka ruske invazije na Ukrajinu nastavila letjeti na liniji Moskva-Beograd.

Ukrajina je tada Srbiju optužila za profiterstvo zbog povećanog broja letova za Rusiju u vrijeme zapadnih sankcija toj zemlji.

Sadržaj maila o postavljenim bombama koji su dobile škole, Telegraf je prenio u cijelosti: 

"Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo da povrijedimo svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku.

Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra", navodi se u pismu koji je napisan na ćirilici i naslovljen je: "Na teritoriju škole postavljena ogromna količina eksploziva". 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene