Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeruzalem: Bush posjetio memorijalni centar Yad Vashem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush započeo je treći, zadnji dan pregovora sa svojim sugovornicima na palestinskim teritorijima i u Izraelu, posjetom jeruzalemskom memorijalnom centru Yad Vashem, prenijeli su mediji.

Američkog predsjednika i državnu tajnicu Condoleezzu Rice pratili su tijekom obilaska centra izraelski premijer Ehud Olmert i predsjednik Shimon Peres.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Bush je tijekom posjeta Yad Vashemu obišao i povijesni muzej u sklopu memorijalnog kompleksa gdje je položio vijenac, a posjetio je i poseban dio u kojemu su uklesana imena židovske djece stradale u nacističkim logorima i getima.

Kasnije dana je predviđen i njegov posjet brdu Blaženstva na kojoj je Isus održao svoju poznatu Propovijed na Gori. Nakon toga Bush će otputovati u Kuvajt, u drugu postaju svoje višednevne bliskoistočne turneje.

Bush, koji je jučer u Ramallahu razgovarao s palestinskim
predsjednikom Mahmudom Abasom, zaključio je na temelju prethodna dva dana pregovora s izraelskim i palestinskim čelnicima da se na uspostavljanje palestinske države predugo čekalo.

"Treba staviti točku na okupaciju koja je počela 1967.", stoji u
priopćenju objavljenom u četvrtak navečer u jeruzalemskom hotelu Kralj David.

Obje će strane morati učiniti neke "bolne političke koncesije", rekao je Bush, ponovivši kako i dalje podupire izraelsku želju da zadrži ključna naselja na području Zapadne obale te da bi želio da granice buduće palestinske države "budu odraz realnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene