Avion F-35A, ilustracija (Foto: AFP)
Avion F-35A, ilustracija (Foto: AFP)

Japanski borbeni avion F-35A nestao je s radara tijekom vježbe u letu preko Tihog oceana, javljaju lokalni mediji.


Japanska vlada potvrdila je nestanak aviona. Zajedno s nestankom borbene letjelice s radara, nestala je i radio veza s pilotom.

Vezani članci Vojni poligon na Slunju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Oko 1700 vojnika pokazalo snagu na poligonu u Slunju, na jaku kišu odmahuju rukom: "Nevrijeme je naše vrijeme" MiG-21 HRZ-a u brišućem letu iznad jarunskog jezera (Screenshot: Dnevnik.hr) Jeste li ga i vi čuli ili vidjeli? Pogledajte kako je MiG-21 prohujao iznad jarunskog jezera u brišućem letu

Lovac F-35A nestao je iznad oceana u utorak oko 19:30 po lokalnom vremenu. Poletio je s još nekoliko vojnih aviona iz zrakoplovne baze Misawa, smještene 135 kilometara sjeveroistočno od istoimenog grada, piše RT.

Trebala je to biti redovna noćna vježba kod obuke pilota. Pretpostavlja se da je u avionu koji je nestao pola sata nakon polijetanja bio samo pilot.

F-35A je borbeni avion, najmanji i najlakši od serije sličnih aviona tvrtke Lockheed Martin. Radi se o borbenom avionu koji je inače nevidljiv radarima.

Pljušte reakcije na špijunsku aferu: Ostojić zatražio izvješće SOA-e, Božo Petrov smatra da se radi o sanaciji štete zbog arbitraže