Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan: Potres od 7 stupnjeva po Richteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska meteorološka agencija izdala je danas u sjeveroistočnom Japanu upozorenje o mogućem tsunamiju nakon što je potres magnitude 7 stupnjeva po Richteru pogodio istočnu obalu otoka Honšu, a zatim ga i povukla.

Podaci o šteti nisu bili odmah dostupni.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Epicentar potresa bio je nedaleko od obale regije Fukušima, na istom području kao i potres od 14. lipnja u kojem je stradalo najmanje 14 osoba i mnogo nestalo.

Potresi su česti u Japanu, jednom od najaktivnijih svjetskih seizmičkih područja. Tu zemlju pogodi oko 20 posto svih svjetskih potresa magnitute 6 ili veće.

U listopadu potres jačine 6,8 stupnjeva pogodio je regiju Niigata u sjevernom Japanu, usmrtivši 65 osoba i ozlijedivši njih preko 3.000.

To je bio najsmrtonosniji potres od 1995. kada je podrhtavanje magnitude 7,3 stupnjacava pogodilo grad Kobe pri čemu je stradalo preko 6.400 osoba.


Najveći izmjereni tsunami iznosio je 20 cm, zabilježen duž obale prefektura Fukushima i Miyagi.

Prema američkoj geološkoj agenciji potres magnitude 7 dogodio se u noći s petka na subotu u sjevernom Pacifiku, 123 km sjeveroistočno od japanskog grada Iwakija, na dubini od 40 km.

Epicentar potresa bio je u istom području u kojemu je 14. lipnja u potresu smrtno stradalo najmanje 10-ero ljudi, a veći broj njih se vodi nestalima.

Nuklearna postrojenja u pogođenome području nisu pretrpjela štete i nastavljaju raditi uobičajeno, priopćile su nadležne japanske energetske tvrtke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene