Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski ministar predlaže otmicu iranskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar za umirovljenike Rafi Eitan, član ureda za sigurnost i bivši agent Mossada, predložio je u utorak otmicu iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada kako bi ga doveli pred Međunarodni sud pravde u Den Haagu.

"Treba oteti iranskog predsjednika, koji govori poput Hitlera o potrebi istrebljenja izraelskog naroda, radi sprovođenja na Međunarodni sud Den Haaga", rekao je Rafi Eitan na vojnom radiju.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

"Mislim da to Mossad može izvesti, ali to nije samo naš, već problem cijelog svijeta", dodao je ministar.

"U vezi operativnog aspekta takve operacije, nemam savjeta, sve prepuštam mladima", rekao je 81-godišnji Eitan.

Tadašnji šef operacija Mossada, tajni agent Rafi Eitan je organizirao i sudjelovao u svibnju 1960. u uhićenju Adolfa Eichmana u Buenos Airesu.

Jedan od glavnih izvršitelja genocida nad židovima tijekom Drugog svjetskog rata, potajno je odveden u Izrael, gdje su mu sudili i odredili smrtnu kaznu te je obješen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene