Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govorio tihim glasom

VIDEO Ribar koji je plutao na Tihom oceanu pojavio se pred novinarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jose Salvador Alvarenga prošao je kroz mnogo toga i još se oporavlja. Osim što vlasti provode istragu o slučaju, s njim želi razgovarati i obitelj ribara koji nije preživio. Traže odgovore na neka pitanja.

Muškarac iz Salvadora koji je više od godinu dana plutao na Tihom oceanu u četvrtak se kratko pojavio na konferenciji za medije. Izgledao je slabo i krhko.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Jose Salvador Alvarenga pozdravio je 50-ak dužnosnika i novinara u hotelu u kojem je odsjeo. Svježe obrijan i ošišan govorio je tihim glasom. Prijateljima i vladi zahvalio je na pomoći, a onda odbio odgovarati na pitanja.

'Prošao je kroz mnogo toga i još se oporavlja, ali u dobrom je zdravstvenom stanju. Malo je dehidriran, no sve ostalo je dobro', rekao je prevoditelj za medije. Ipak, CNN piše da je, nakon što je pokazao znakove poboljšanja, opet završio u bolnici gdje ga hrane intravenozno. Osim dehidracije, problem je i nedostatak minerala i vitamina.

FOTO Ovo je čovjek koji je 16 mjeseci plutao izgubljen na Tihom oceanu

Njegov zdravi izgled u ponedjeljak, kada je pozdravio ljude koji su ga dočekali u Majuru, bacio je sumnju na njegovu priču.

Dužnosnicima je ispričao da je Meksiko napustio krajem 2012. godine s još jednim ribarom koji je kasnije preminuo. Objasnio je da su krenuli u jednodnevni lov na morske pse kada je oluja poremetila njihove planove.

I dužnosnici su na sastanku potvrdili da se vraća u bolnicu na dodatne medicinske pretage, kao i da će proći još tri do četiri dana prije njegovog povratka u El Salvador. Iako su dužnosnici sretni jer mogu pomoći muškarcu čija je priča obišla svijet, potvrdili su da je u tijeku istraga slučaja.

Obitelj preminulog ribara traži neke odgovore

Osim ribara, u četvrtak se javnosti obratila i obitelj Ezeqoiela Cordobe koji je bio s njim na brodu, ali nije preživio. Rekli su da ne krive Alvarengu za ono što se dogodilo, ali imaju pitanja za njega.

Odgovor na sumnje: Je li zaista mogao preživjeti 16 MJESECI plutanja na oceanu?

Majka preminulog želi razgovarati s njim lice u lice kako bi doznala koje su bile posljednje riječi njenog sina. 'Možda on (Alvarenga) ima poruku od njega. Možda je moj sin imao poruku za mene. Želim da mi to kaže osobno', rekla je Roselia Diaz Cueto.

Podsjetimo, Alvarenga je rekao da je njegov kolega umro nakon mjesec dana na moru. Njegovo tijelo bacio je u more. Meksičke vlasti obećale su da će istražiti slučaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene