Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Pravi Robinson Crusoe

FOTO Ovo je čovjek koji je 16 mjeseci plutao izgubljen na Tihom oceanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksikanac Jose Salvador Albarengo (37) doživio je brodolom života, a nakon 16 mjeseci lutanja na pučini Tihog oceana, pronađen je na izoliranom atolu Ebon.

Izgubljeni Meksikanac preživio je punih 16 mjeseci izgubljen na Tihom oceanu, a svoju priču moći će ispričati svijetu. Jose Ivan otisnuo se s dječakom u dobi između 15 i 18 godina po imenu Xiquel, iz Meksika prema El Salvadoru u rujnu 2012. godine, a otad je dječak umro, a on preživljavao kako je god znao.

Pročitajte i ovo Indonezijski ribar (Foto: Arhiva/AFP) Čudo na Tihom oceanu Tinejdžer preživio 49 dana na ribarskoj splavi: Pio morsku vodu i jeo ribu koju je mogao uloviti Nova Kaledonija (Foto: Arhiva/AFP) 7,1 stupanj Jak potres pogodio Novu Kaledoniju i izazvao manji tsunami

30. siječnja 2014. Jose Ivan nasukao se na atol Ebon, odakle je brodom prebačen Majuro na otočju Marshall. Nakon 22 sata puta brodom, Albarengo je s broda sišao vlastitim snagama.

Brodolom života: Plutao Tihim oceanom od 2012.

Iako se prvotno spasiteljima predstavio kao Jose Ivan, kasnije je preko američkog veleposlanika Thomasa Armbrustera rekao svoje puno ime i prezime, Jose Salvador Albarengo. Armbruster mu je poslužio kao prevoditelj.

"Rekao je da je ribar koji lovi rakove i morske pse", rekao je Armbruster za AFP. Albarengo je brodom krenuo u lov na morske pse, a s kusa ga je odnio jak vjetar daleko na pučinu Tihog oceana.

Iako je dječak koji je bio s njim umro samo nekoliko tjedana nakon što su se izgubili, jer nije mogao jesti ptičje sirovo meso, Albarengo je rekao da je preživljavao jedući još i kornjače, ribu, te pijući krv kornjače i kišnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene