Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti li katastrofa?

Iz nasukanog kruzera curi gorivo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeno je potvrđeno kako iz nasukanog kruzera Costa Concordia istječe gorivo.

Originalno bijela, tkanina koju su spasioci koristili na ključnim točkama kruzera, kako bi prepoznali moguće curenje goriva, posivjela je, javlja AP.

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Za 30 dana Tužiteljstvo traži produljenje pritvora osumnjičenima za ubojstvo Danke Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom

Zapovjednik Obalne straže Cosimo Nicastro kazao je kako ne postoji indikacija da je ijedan od gotovo pola milijuna galona goriva koji se nalazi na kruzeru iscurio u more i spremnika kruzera s dvostrukim dnom.

Čini se kako je iscurila supstanca zapravo dizel, koji se koristi na čamcima za spašavanje te se koristi kao lubriikant za brodsku mašineriju. Na oštećenom se brodu nalazi 185 tona dizela. Nicastro je kazao kako je sve pod kontrolom.

>> Pronađeno još jedno tijelo, broj mrtvih na kruzeru popeo se na 12

Franco Gabrielli, iz civilne zaštite, ipak je upozorio na sve supstance koje se nalaze na brodu, a zbog kojih bi moglo doći do većeg onečišćenja. Spomenuo je samo neke, a to su deterdženti, ulja, odnosno sve ono što treba gradu od 4.000 ljudi da bi funkcionirao.

Na kruzeru je u vrijeme nesreće bilo oko 3.200 putnika i 1.000 članova posade.

Spasioci su do sada izvukli 12 mrtvih tijela. Posljednja je danas pronađena jedna žena. 20 osoba još uvijek se smatraju nestalima i za njima se traga. Kruzer Costa Concordia nasukao se u petak, 13. siječnja kod talijanskog otoka Giglio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene