Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu su u odvojenim izjavama osudili napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici ocijenivši da to proizlazi iz politizacije odavanja počasti žrtvama.


"To je apsolutno neprihvatljiv čin. To pokazuje da i ljudi koji žele da dođu nisu dobro došli, a kako bi tek prošli oni drugi", kazao je Ivanić u izjavi koju je prenio Radio RS.

Vezani članci Brnabić i Višković položili kamen temeljac za zajednički projekt hidroelektrane \ Ana Brnabić položila kamen temeljac za hidroelektranu na Drini, u BiH ljutiti: "Ovo ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima" Aleksandar Vučić Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve''

Ivanić je istaknuo da je i ranije upozoravao da se 20. godišnjica srebreničke tragedije previše politizira što može biti veoma opasno.

Za Dodika je to bio "napad na srpski narod" i rezultat je "politizacije Srebrenice".

Duraković: 'Vučića je napala fukara koja ne poštuje ni Srebrenicu ni žrtve'

"Napad na njega (Vučića) napad je na srpski narod, na dobru volju i na pomirenje", izjavio je Dodik koji je usput napao članove obitelji ubijenih Srebreničana zbog navodnog nastojanja da kroz komemoraciju "proguraju" politčke ciljeve odnosno da uspostave državu "po svojoj mjeri".

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ustvrdio je da je Vučić "lakše ozljeđen" kada je iz mase u Potočarima pogođen kamenom.

"Policija je brzo reagirala i uspjela ga izvući iz mase. Polomljene su mu naočale no mislim da se radi o lakšoj ozljedi".

Ustvrdio je da su u MUP-u RS imali informacije o mogućem napadu pa su stoga ranije "neke pripadnike specijalne policije u civilu ubacili u masu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook