Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na incident u Potočarima

Ivanić i Dodik osudili napad na Vučića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu su u odvojenim izjavama osudili napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici ocijenivši da to proizlazi iz politizacije odavanja počasti žrtvama.

"To je apsolutno neprihvatljiv čin. To pokazuje da i ljudi koji žele da dođu nisu dobro došli, a kako bi tek prošli oni drugi", kazao je Ivanić u izjavi koju je prenio Radio RS.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nema pomaka Vidno ljutit Dodik: "Razgovori koji su počeli u ponedjeljak ne vode nikamo. Svi su se vratili na početne pozicije" Aleksandar Vučić i Milorad Dodik Ugrožena sigurnost? Pljušte reakcije nakon najave da bi se Republika Srpska mogla odcijepiti: "Bošnjaci neće biti nespremni kao 1992."

Ivanić je istaknuo da je i ranije upozoravao da se 20. godišnjica srebreničke tragedije previše politizira što može biti veoma opasno.

Za Dodika je to bio "napad na srpski narod" i rezultat je "politizacije Srebrenice".

Duraković: 'Vučića je napala fukara koja ne poštuje ni Srebrenicu ni žrtve'

"Napad na njega (Vučića) napad je na srpski narod, na dobru volju i na pomirenje", izjavio je Dodik koji je usput napao članove obitelji ubijenih Srebreničana zbog navodnog nastojanja da kroz komemoraciju "proguraju" politčke ciljeve odnosno da uspostave državu "po svojoj mjeri".

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ustvrdio je da je Vučić "lakše ozljeđen" kada je iz mase u Potočarima pogođen kamenom.

"Policija je brzo reagirala i uspjela ga izvući iz mase. Polomljene su mu naočale no mislim da se radi o lakšoj ozljedi".

Ustvrdio je da su u MUP-u RS imali informacije o mogućem napadu pa su stoga ranije "neke pripadnike specijalne policije u civilu ubacili u masu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene