Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dnevniku Nove TV

Ivana Pezo Moskaljov iz sjedišta NATO-a: "Vrijeme i brzina su ono na čemu saveznici sada grade nastavak ovog rata"

Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Ivana Pezo Moskaljov Ivana Pezo Moskaljov Foto: DNEVNIK.hr Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Mark Gitenstein, američki veleposlanik pri EU Mark Gitenstein, američki veleposlanik pri EU Foto: DNEVNIK.hr +9 Iz Bruxellesa o letećim objektima i Ukrajini Galerija 1/14 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov jedina je hrvatska televizijska novinarka koja je u sjedištu NATO-a doznala i najnovije odgovore saveznika na rusku agresiju.

Koliko rat u Ukrajini još može trajati, hoće li Vladimir Putin krenuti u novu ofenzivu? Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov jedina je hrvatska TV novinarka koja je u sjedištu Saveza doznala i najnovije odgovore saveznika na rusku agresiju, a o ovoj je temi razgovarala s američkim veleposlanicima pri Europskoj uniji i NATO-u.

Američka vojska srušila je još jedan nepoznati leteći objekt. Na pitanje ako Amerikanci teško uočavaju ovakve objekte iznad svog neba, kako Hrvati štite svoje, reporterka kaže: 

"Nije vojna tajna da nam protuzračna obrana 'šteka' i da je država, Vlada najavila da će se ulagati više u zaštitu protuzračnog prostora", izjavila je Pezo Moskaljov. 

"Prije nego što se dron srušio u Zagrebu preletio je čak tri europske države, prava je sreća da se ništa nije dogodilo. Svaka država morat će imati oči širom otvorene. Morat će sama paziti na svoj zračni prostor, na zaštitu svog neba. Neki od saveznika, neki iz SAD-a, rekli su mi otvoreno da su prije nego su srušili ove objekte oni preletjeli između 40 i 50 zemalja", kazala je. 

Na pitanje ulazi li NATO u sukob ako pošalje avione Ukrajini, Pezo Moskaljov kaže: "Nitko od saveznica ne misli da će do toga doći, da ulazak i isporuka borbenih aviona znači i direktan sukob s Rusijom. Danas je ovdje bilo mnogo sastanaka i tom temom bavit će se ministri. Svi će se oni morati izjasniti što će se poslati Ukrajini. Vrijeme i brzina su ono na čemu saveznici sada grade nastavak ovog rata. Žele na sve moguće načine pomoći Ukrajini.

Pročitajte i ovo Vlatko Cvrtila o obaranju objekata iznad Amerike Visoke tenzije Je li rušenje NLO-a uvod u novi rat? Stručnjak objasnio zašto ih obaraju baš sad

Treba vidjeti što Ukrajina ima u svojim skladištima. Nitko ne želi prognozirati kako će sve to završiti. Vjeruju da Putin neće stati, da će pojačati svoje napade. NATO je poslao poruku da će stajati uz Ukrajinu sve dok bude trebalo", izvijestila je reporterka, koja je razgovarala s američkim predstavnicima pri NATO-u i Europskoj uniji. 

"Impresionirani smo izvedbom ukrajinske vojske na terenu. Izvanredno su se prilagodili korištenju nove vojne opreme i dobro su je iskoristili na bojištu. Bili su jako inovativni, imaju odlučnost i duh da se nastave boriti i mi očekujemo da će na kraju prevladati", izjavila je Julianne Smith, američka veleposlanica pri NATO-u. 

Pročitajte i ovo Jens Stoltenberg Logistička utrka Šef NATO-a o Putinovim planovima: "Streljivo, gorivo i rezervni dijelovi moraju stići u Ukrajinu prije nego što Rusija preuzme inicijativu"

Mark Gitenstein, američki veleposlanik pri EU-u, misli da su sankcije Rusiji rješenje. 

"Da, dio su rješenja. Mislim da svejedno moramo naoružati Ukrajince i oni i dalje moraju biti hrabri kako su dosad bili. Ali sankcije i kontrola izvoza osobito oslabljuju rusku vojsku", izjavio je.

Hrvatska neće školovati ukrajinske vojnike. Na pitanje kako će onda pomoći Ukrajini, reporterka odgovara: "Hrvatska pomaže Ukrajini. Danas je poslana jasna poruka da Hrvatska sudjeluje. Poslali smo vojnike na NATO granice u Poljsku i u Litvu. Hrvatska pomaže i humanitarno. Ukrajini želimo pomoći u razminiranju, a Ukrajina je zahvalila što je Hrvatska primila Ukrajince u svoju zemlju nakon invazije", kazala je reporterka. 
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene