Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili i dokumenti NATO-a

Uhićeni kapetan talijanske mornarice za ozbiljna kaznena djela vezana uz špijunažu i državnu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan talijanske mornarice i ruski diplomat uhićeni su pod sumnjom za špijunažu nakon tajnog sastanka na kojem su razmijenili dokumente za novac, priopćila je u srijedu talijanska policija.

Kapetan talijanske fregate i ruski vojni ataše u veleposlanstvu optuženi su za "ozbiljna kaznena djela vezana uz špijunažu i državnu sigurnost" nakon sastanska u utorak kasno navečer, pojasnila je policija.

Identitet osumnjičenih nije objavljen. Kako javlja Ansa, među papirima koje je talijanski časnik proslijedio ruskom dužnosniku su bili i dokumenti NATO-a.

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ruskog veleposlanika Sergeja Razova nakon privođenja službenika ruske diplomatske misije u Rimu u slučaju špijunaže, te je izgnalo dvojicu ruskih službenih predstavnika umiješanih u slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro pogledajte Skrivaju se na otvorenom: Možete li uočiti ove špijune u savršenoj kamuflaži?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZNA TKO STOJI IZA TOGA Pokrenuta istraga zbog prisluškivanja Vučića: ''Ovo je izravni pokušaj državnog udara''

Ruska agencija RIA prenosi izjavu ruskog veleposlanstva da se nada da taj incident neće utjecati na bilateralne odnose između dvije zemlje.

Uhićenja su zatražili tužitelji u Rimu nakon duge istrage koju su proveli talijanski obavještajci uz potporu vojske, potvrdila je talijanska policija. Talijanski mornarički kapetan je u pritvoru.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene