Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenuta je "opsežna i detaljna istraga" o tome tko je, po čijem nalogu i s kojim ciljem prisluškivao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji, a ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin istaknuo je da će se "sigurno doći" do istine.


"Istraga, koja je strogo zatvorenatraje već neko vrijeme", pišu "Večernje novosti", pozivajući se na neimenovane izvore, a Vučiću blizak tabloid "Informer" tvrdi da je Vučića "prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države" i da je to "utvrdila zajednička istraga Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Bezbjedosno-informativne agencije (BIA).

"Trenutno su u tijeku saslušanja, na prvom mjestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. U nadležnosti Službe, je i provođenje elektroničkog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutarnje kontrole MUOP-a", pišu "Večernje novosti".

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio 31. prosinca da je bio prisluškivan i da su to "radili domaći", a "nadležni organi utvrdit će jesu li povezani sa strancima“, rekao je.

Prisluškivanje šefa države "izravni je pokušaj državnog udara", ustvrdio je Vučić.

Naveo je da je da je prisluškivan dugo, godinu-godinu i pol i kazao da za to ima dokaze - vlastite snimljene razgovore, a vjeruje i da zna tko stoji iza toga, navode "Večernje novosti".

Kristina Ikić Baniček Sisačka gradonačelnica: "Građanima će se dijeliti vaučeri u iznosu od 2000 kuna za kupnju građevinskog materijala"

Vučiću blizak tabloid "Informer" čak tvrdi da je "planiran pokušaj državnog udara spriječen u posljednjem trenutku".

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da nadležne "službe rade na istrazi" i ustvrdio "Doći ćemo do istine, a pravosudni organi radit će svoje".

Slika nije dostupna Kaos u programu beogradske televizije: "Nemojte me više zvati, zovite ove izdajnike na čelu s Aleksandrom Vučićem"

Zagađenje u Stobreču Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom

Predsjednik Srbije "dao je policiji potpuno odriješene ruke da utvrdi punu istinu u ovom slučaju", rekao je Vulin.

Prema Ustavu Srbije, šef države nema izvršne ovlasti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju