Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamski ekstremisti planirali su oteti desetke Židova u Pragu, držati ih taocima i potom ubiti, objavio je dnevnik Mlada Fronta Dnes.


Vodeći češki dnevni list citira neidentificirane izvore bliske
obavještajnim agencijama koji su rekli da bi taoci bili zatočeni u jednoj praškoj sinagogi dok bi njihovi otmičari za otkupninu
zahtijevali stvari za koje su znali da ne mogu biti ispunjene.

Vezani članci Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..." Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...''

Kad zahtjevi, koje izvori nisu specificirali, ne bi bili ispunjeni,
ekstremisti bi digli zgradu sinagoge u zrak, kaže se u članku, u kojem se ne spominje je li dosad netko uhićen zbog navodne zavjere.

Prije točno dva tjedna po praškim su ulicama i oko desetaka zgrada raspoređeni naoružani čuvari, nakon što su sigurnosne službe objavile upozorenje da prijeti opasnost od napada, iako nije rečeno kakve vrste.

Premijer Mirek Topolanek i drugi dužnosnici vlade otad nisu željeli otkrivati pojedinosti o kakvom bi napadu moglo biti riječi, pa premijer za Mladu Frontu Dnes nije želio komentirati ni istinitost njihovih informacija, rekavši samo kako ostaje pri stajalištu da su poduzete mjere u skladu s informacijama dobivenim od sigurnosnih službi o mogućoj prijetnji.