Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U lipnju

Islamska država pozvala na napade na zapadu: 'Pripremite se, budite spremni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država sljedbenike je pozvala na napade u SAD-u i Europi tijekom Ramazana.

Islamska država pozvala je u subotu svoje sljedbenike na napade u SAD-u i Europi tijekom islamskog svetog mjeseca Ramazana, koji počinje početkom lipnja.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

"Ramazan je mjesec osvajanja i džihada (sveti rat). Pripremite se, budite spremni (...) kako bi ga učinili mjesecom nesreće za sve nevjernike", kaže se u audio poruci za koju se pretpostavlja da ju je objavio glasnogovornik Islamske države Abu Muhamed al-Adnani.

Agencija Reuters napominje kako se porukom sugeriraju napadi na vojne i civilne ciljeve na zapadu.

"Njihovi zrakoplovi ne prave razliku između civila i boraca, muškaraca i žena", kaže se uz ostalo u poruci i dodaje kako zračni udari koalicije nisu uništili Islamsku državu.

Zračni napadi koalicije predvođene SAD-om protiv Islamske države započeli su 2014. godine.

Reuters napominje kako se ne može potvrditi autentičnost audio poruke objavljene na Twitter računu putem kojeg svoje poruke uobičajeno objavljuje Islamska država. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene