Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran - uskoro vijest o 'velikom nuklearnom uspjehu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će ovih dana objaviti vijest o "velikom uspjehu" svojih nuklearnih znanstvenika, izjavio je za neslužbenu agenciju Mehr nuklearni čelnik, ne iznoseći druge pojedinosti.

- Taj su veliki znanstveni uspjeh postigli domaći nuklearni stručnjaci u svom istraživačkom programu, rekao je čelnik čiji identitet agencija Mehr, bliska ekipi nuklearnih pregovarača, nije otkrila.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

- Uspjeh, o kojemu će vijest objaviti visoki dužnosnik zemlje,
istaknut će postignuća Islamske Republike u raznim sektorima nuklearne znanosti i ojačati mjesto Irana kao nuklearne zemlje", dodaje izvor.

U travnju je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad najavio uz veliku medijsku pozornost da je Iran prvi put uspio obogatiti uran, prvo do 3,5 posto, a zatim do 4,8 posto.

Istovremeno, Sjedinjene Države s "dužnom pažnjom" proučavaju odgovor Irana na ponudu velesila kako bi ga uvjerile da prestane obogaćivati uran, priopćila je u srijedu
Bijela kuća

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene