Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački ministar vanjskih poslova Ibrahim al-Džafari rekao je da su obavještajne službe njegove zemlje prenijele informaciju po kojoj su Francuska, SAD i Iran među zemljama na koje se namjerava izvršiti napad.


Nije želio detaljnije pojasniti izjavu koju je dao u Beču na marginama razgovora o okončanju rata u Siriji u subotu, dan nakon što su naoružane osobe i bombaši samoubojice u Parizu ubili najmanje 129 osoba. Odgovornost za napade preuzela je teroristička skupina Islamska država (IS).

Vezani članci Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice" Samoubilački napadi na tržnici u Bagdadu Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

"Iz iračkih obavještajnih službi stigla je informacija da bi ciljevi skorašnjih napada, prije nego što su se dogodili, mogli biti Europa u cijelosti, a osobito Francuska, te Sjedinjene Američke Države i Iran", rekao je Džafari, dodavši da su sve te zemlje o tome bile obaviještene.

UŽIVO Potvrđeno da je sirijska putovnica krivotvorena - Brat osumnjičenog: 'Bio sam u Parizu te večeri, gledao sam kakav je to užas bio'

Iako nije rekao da ta prijetnja potječe od džihadista IS-a, koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije, Džafari je ustvrdio da nedavni napadi u Egiptu, Libanonu i Francuskoj pokazuju nužnost globalnog odgovora toj džihadističkoj skupini.

Video-snimka te izjave postavljena je na njegovu internetsku stranicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook