Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iračka vlada zabranila arapsku TV postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dominatni irački šijitski političari već dulje vrijeme optužuju medije u arapskim zemljama gdje vlada sunitska većina, da se u njihov rad u Iraku ne može nazvati drugačije nego sektaški.

Nakon katarske Al Jazeere, zabranjene prije dvije godine, s optužbom za sektaštvo suočilo se i iračko dopisništvo TV kuće "Al Arabiya".

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Slika nije dostupna ''Idemo na pauzu'' VIDEO Zbog Putinova zakona obustavili emitiranje, ali su na odlasku povukli hrabar potez koji će ga razbjesniti

Glasnogovornik iračke Vlade Ali al-Dabbagh da je zabranjivanje rada toj medijskoj kući u Iraku, nakon što je u dopisništvo u četvrtak uletjelo mnoštvo policajaca i zapečatilo prostorije, u skladu s iračkim pravom na jačanje unutarnje sigurnosti.

- Vlada je dugo bila strpljiva dok su cijelo to vrijeme reporteri Al Arabiye prelazili sve granice ignorirajući k tome sva njena upozorenja, rekao je al-Dabbagh, podsjetivši tako na stalna upozorenja iračkog premijera televizijskim kućama da ne objavljuju informacije koje mogu naštetiti stabilnosti Iraka ili će se, u suprotnom, suočiti s posljedicama.

Glasnogovornik prozvane TV kuće,Nasser al-Sarami, odbacio je sve optužbe iračkih vlasti, naglasivši kako Vlada nije navela nijedan konkretan televizijski prilog koji bi uzrokovao ovu odluku.

Od pada režima Sadama Huseina, koji je pod kontrolom držao sve medije, iračani su se susreli s jakom ekspanzijom raznih pisanih i televizijskih kuća.
 
Mnoge od njih kontroliraju političke frakcije, a irački se novinari, koji su svjedočili otmicama i ubojstvima brojnih svojih kolega, žale na zastrašivanje i teroriziranje od strane pojedinih državnih čelnika.

Osim prijetnji, iračke novinari policija redovito privodi pred sudove pod raznim optužnicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene