Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vidite li sliku u članku? To je slika oplođene ljudske jajne stanice. No, Predstavnički dom američke savezne države Sjeverne Dakote usvojio je prijedlog zakona po kojemu se ta fotografija smatra dječjom pornografijom.


Prijedlog se sada šalje Senatu Sjeverne Dakote na glasanje. Ako prođe, to će značiti da u slučaju objavljivanja fotografija ultrazvuka npr. negdje na internetu, riskirate prijavu i uvrštavanje u registar seksualnih prijestupnika.

Vezani članci Sudski čekić (Foto: Dnevnik.hr) Ustavni sud dobio novi zahtjev za ocjenom ustavnosti izbora čelnika Vrhovnog suda Gordan Jandroković Jandroković odgovorio Milanoviću: "Predsjednik namjerno krši zakone ove države. Koliko znam, nije položio ni pravosudni ispit"

Prema prijedlogu zakona koji je s 51 glas za i 42 protiv pušten u proceduru glasovanja, smatra se da oplođena jajna stanica ima sva prava kao i čovjek. Na taj način, želi se zabraniti pobačaj u toj američkoj državi. Demokratska manjina zabrinuta je zbog posljedica koje bi ovaj zakon mogao izazvati, a to su opasni ilegalni pobačaji, te porast tinejdžerskih trudnoća, a samim time i veća izdvajanja iz budžeta koja Sjevernoj Dakoti u vremenu ekonomske krize svakako ne trebaju, dodaju mediji.

Sjevernom Dakotom tradicionalno vladaju republikanci, a država ima najveći broj aktivnih vjernika u SAD, te najveći broj bogomolja. Većina vjernika pripada luteranskoj i rimokatoličkoj crkvi.