Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I u BiH se traži obračun s korupcijom na fakultetima, umjesto toga stižu prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskom portalu Svevijesti.ba stigle su ozbiljne prijetnje zbog pokrenute akcije „Uključi se – prijavi korupciju na fakultetu".

Portalu Svevijesti.ba stigle su ozbiljne prijetnje zbog pokrenute akcije "Uključi se – prijavi korupciju na fakultetu". U upućenoj prijetnji između ostalog stoji:

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Mito Zbog korupcije SAD uveo dodatne sankcije za korumpirane dužnosnike: Na popisu dvoje iz BiH

"Pisali ste - od danas osluškujte i budite spremni letjeti u zrak - pitajte se sami kada? Letite uskoro u zrak! „

Redakcija Svevijesti.ba je ovu prijetnju prijavila MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. 

Redakcija Svevijesti.ba poziva nadležne organe i odgovorne da reagiraju i zaštite pravo na javnu riječ u BiH. Podsjećaju da se radi o glasu mladih, glasu studenata i glasu onih koji su budućnost ove zemlje. 

Jasno da je mnogo onih koji bi sada na razne načine ušutkali glas omladine i studenata, ali koju cijenu plaćamo? Upućene prijetnje su dokaz koliko je korupcija u našoj zemlji postala moćna i bahata te se upetljani ne ustručavaju prijetiti medijima i zastrašivati ih, kažu u redakciji portala Svevijesti.ba.

Javnosti je općepoznata činjenica o raširenosti korupcije u obrazovanju i akcija portala Svevijesti.ba želi, kako navode, samo potaknuti javnost na akciju kako bi vlasti konačno nešto učinile, kao što to efikasno čini Hrvatska.

No, jedna prijetnja prema stotinu prijava neće nas zaplašiti, ističu. 

Portal Svevijesti.ba poziva EUPM i policijske agencije u BiH da se uvede poseban broj telefona na koji će se moći anonimno prijaviti korupcija na fakultetima u BiH.

Akcija portala Svevijesti.ba "Uključi se - Velika akcija SveVijesti.ba: Prijavi korupciju profesora na fakultetu" pokazala je široke razmjere korupcije na fakultetima u BiH i očito je potrebno napraviti veliku i opsežnu istragu a to je nemoguće bez široke akcije nadležnih organa u javnosti.

Svevijesti.ba smatraju da bi i na fakultetima u BiH trebalo postaviti sandučiće u koje bi studenti mogli ubaciti svoje anonimne poruke o korupciji pojedinih profesora, stoji u priopćenju portala Svevijetsi.ba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene